Mette Rosgaard

Hænderne har altid siddet rigtigt på Mette Rosgaard. En uges praktik hos en lokal guldsmed overbeviste hende om, at det skulle være levevejen. Allerede frikvartererne i gymnasiet blev brugt til at tegne kruseduller på blokken og bl.a. skabe det girafmønster, hun er så kendt for i dag. Efter gymnasiet begyndte Mette at skabe smykker i eget design. Og en dag åbnede døren sig på klem, da Mette blev tilbudt en uges praktikophold hos Georg Jensen – stedet hvor hun altid havde ønsket at komme i lære.

Mette troppede op med tasken fuld af smykker i eget design, fuld af kampgejst og fast besluttet på at knokle igennem og få en læreplads… og det fik hun.

I årene hos Georg Jensen sugede Mette til sig og fik masser erfaring, endnu dybere respekt for håndværket og mødte legendariske designere som Vivianna Torun Bülow-Hübe og Ole Kortzau, der var kilde til stor inspiration. Den vilje og energi, der gav Mette lærepladsen førte også til medalje, legat og håndtryk af Dronning Margrethe i 1996. Efter endt læretid blev Mette hos Georg Jensen i et par år og i 1998 fik hun uddannelsesorlov og blev gæsteelev et år på Tysklands ældste guldsmedeakademi, Staatliche Zeichenakademie Hanau ved Frankfurt.

Glæden ved at skabe smykker i eget navn gjorde, at Mette Rosgaard i 2001 tog springet og åbnede sin egen butik på Aksel Møllers Have ved Godthåbsvej. Og her kan du stadig finde hende. Det er også her, at du finder hendes mange forskellige smykker, der alle er et resultat af kærlighed til godt håndværk, de bedste materialer og respekt for processen.